Lider du af menstruations-migræne,
så kom og hør hvad forskningen har at byde på.

Foredrag den

30. april kl. 15-16

med forsker Mona Ameri Chalmer fra Dansk Hovedpinecenter

Marie Krogh Auditoriet

indgang 50,

J.B. Windsløws Vej 4, Odense Universitetshospital,

5000 Odense.

Langt flere kvinder end mænd har migræne. For kvinder i den fødedygtige alder er forekomsten af migræne to til tre gange større end blandt mænd i samme alder, og der er mange interessante relationer til de kvindelige kønshormoner. Den markante forskel mellem kønnene har ansporet læge, Ph.d. og forsker ved Dansk Hovedpinecenter, Rigshospitalet Glostrup, Mona Ameri Chalmer, til at undersøge, hvad årsagerne kan være.

Særligt for kvinder med migræne er såkaldt menstruations-migræne. Omkring 10% af alle kvindelige migrænepatienter har udelukkende anfald på menstruationstidspunktet – ren menstruationsmigræne – mens et større antal dels har anfald på menstruations-tidspunktet, dels uden for – såkaldt menstruations-relateret migræne. Menstruations-migræne adskiller sig klinisk fra anden migræne blandt andet ved, at de menstruationsrelaterede migræneanfald er sværere, mere langvarige og vanskeligere at behandle, sammenlignet med anfald uden for menstruationen.

Desværre foreligger der en misforståelse om, at der ikke er nogen behandling for menstruations-migræne. Det er heldigvis ikke tilfældet. Selvom menstruations-migræne kan være vanskeligere at behandle end andre typer migræne, så kan det behandles. Mona Ameri Chalmer vil bl.a. fortælle om  sin forskning indenfor menstruations-migræne, og hvordan menstruations-migræne kan behandles. Derudover vil hun sætte fokus på den markante kønsforskel, der er i migræne.

Foredraget er arrangeret af Migræne og Hovedpineforeningen og Migræne danmark.

Tilmelding på post@hovedpineforeningen.dk senest den 26. april 2023.
Medlemmer af Migræne danmark eller Migræne- og Hovedpineforeningen har gratis adgang. Andre bedes om at betale 50 kr. på MobilePay 65571 senest den 26. april 2023.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar