Phenylethylamin i vores mad

PEA (phenylethylamin) findes i disse almindelige fødevarer:

  • Aspartam (sødemiddel, kaldes også Nutrasweet, E951)
  • Chokolade (kakaofedt)
  • Øl
  • Vin
  • Spirituosa
  • Citronsyre (E330) 

Det ligner en kort liste, men i realiteten betyder den, at der er rigtigt mange færdigvarer, som man ikke kan spise, hvis man har PEA-migræne. Der er citronsyre i rigtigt mange af de ting vi køber i glas, dåse eller plast-indpakning.

Husk også at skrælle al frugt og grønt, for sprøjtemiddelrester og/eller overfladebehandling udløser migræne hos PEA-migrænikere.

Phenylethylamin (PEA) dannes når bakterier får lov til at angribe fødevarer, som indeholder aminosyren phenylalanin.

Ligesom for tyramin (TYR) er det derfor vigtigt at undgå fødevarer, som har været omsat af bakterier, hvis man får migræne af PEA.

Derfor er hovedreglen:

Spis friske rene råvarer

  • Undgå modnet kød
  • Undgå soja
  • Undgå frugt og grøntsager med brune pletter, hvor bakterierne har haft adgang.

Til fødevaretesten