Botox behandling

Når man har prøvet alle de forebyggende mediciner, som lægen tilbyder, tilbyder nogle læger en behandling med Botox. Erfaringen har vist, at skønhedsbehandling med Botox i nogle tilfælde virkede fint mod migræne.Botox for Migraines

Der er derfor udviklet en protokol for, hvor mange stik og hvor de skal gives, som forebyggende mod migræne. Protokollen kaldes PREEMT og består af 31 stik fordelt dels i ansigtet, dels i nakken og over ørerne.

Generelt forventes det, at en Botox-behandling (hvis den virker) kan reducere migrænedagene til det halve. Der er dog et mindretal af kroniske migrænikere som ikke får den ønskede virkning af Botox.

Det synes at være en smule vanskeligt at give den helt rigtige dosis i nakken. Der er en del migrænikere, som har haft svært ved at holde hovedet oppe, efter behandling med Botox. Men denne bivirkning aftager heldigvis med tiden.

Botox-behandling udføres her i landet på Dansk Hovedpine Center og på Hovedpineklinikken i Århus. Skønhedsklinikker må ikke udføre Botox-behandling mod migræne.

Chia-Chun Chiang and Amaal J. Starling, 2017.  OnabotulinumtoxinA in the treatment of patients with chronic migraine: clinical evidence and experience. Ther Adv Neurol Disord. 10(12): 397–406. doi: 10.1177/1756285617731521