Hjernestammemigræne (tidligere basilaris-migræne)

Basilaris type migræne (som nu kaldes hjernestamme-migræne med aura) kendes på at aura kan vare op til en time, og omfatter mindst to at disse symptomer: taleproblemer, svimmelhed, tinnitus, lydfølsomhed, dobbeltsyn, aura i begge sider af synsfeltet, svært ved at holde balancen, eller lammelser i begge sider. Disse symptomer forsvinder helt. Men der er ikke generel muskel-svaghed.  Hvis der er muskelsvaghed, regnes migrænen som hemiplegisk migræne.

Auraen rammer, i modsætning til den almindelige aura, begge sider, fordi migrænen udløses af en sammentrækning af et blodkar, som forsyner begge sider af hjernen.

Der er lidt usikkerhed om man bør tage triptaner, hvis man har basilarismigræne. Anfaldene udløses fordi basilaris-arterien, som ligger i bunden af kraniet, er forsnævret eller får kramper. Behandling med triptaner gør i bedste fald blot anfaldet værre. Basilaris type migræne er sjælden, men hvis du oplever at triptaner kun gør anfaldene værre, bør du nok nævne for lægen, at du muligvis har basilaris type migræne. Basilaris type migræne følges ofte med hemiplegisk migræne, og med migræne med aura. Man kan sagtens lide af flere forskellige typer migræne.